vibyggerislandrom.blogg.se

Huset

Publicerad 2015-10-30 14:15:33 i Allmänt,

Vi har pratat i många år om att när det är dags för hus, då ska vi bygga ett. Och vi fastnade tidigt för det hus som nu faktiskt kommer på tisdag, Entitan från Fiskarhedenvillan. 

(Bild lånad från Google)

Vilken idyll, vilket perfekt klassiskt hus!

Det var väl inte riktigt meningen att det skulle bli ett hus just nu, när Sandra precis pluggat klart och inte hunnit jobba så mycket. Men så dök tomten upp och vi kunde inte missa chansen!

Jens ritade upp en egen planlösning som vi tog med oss till David på Fiskarhedenvillan. David kom med bra inspel och helt plötsligt hade vi (Jens alltså) ritat upp en helt annan planlösning. Små justeringar så blev det perfekt :) 

Det blir ju aldrig bra när man tar kort på en datorskärm men så här var vår tanke från början:

Övre plan:

Efter funderande hit och dit blev det knappt likt den planlösning vi till sist bestämde oss för:
Övre plan:

Lite småtrix med centimeterflytt av väggar har det blivit sen dess men i stort sett är det så här vi kommer bo, om drygt ett år. För ja - vi hade tänkt att vi ska bygga det här själv. Hur svårt kan det va... 

Vi kommer måla huset falurött med vita knutar och panelen blir en sekelskiftssättning; stående - midja - liggande - midja - liggande. Kommer bli succé. 


Idag får vi förhoppningsvis takstolar till garaget så vi har något att göra i helgen! 

Beställde garageport i veckan också, så nu är Sandra borttagen från att ta egna beslut (ja det blev kanske lite dyrare än tänkt men så mycket snyggare!)...

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela