vibyggerislandrom.blogg.se

Ny blogg?

Publicerad 2015-12-29 19:07:24 i Allmänt,

Funderar på att starta en ny blogg; "Dagens blåmärke". Sandra arbetar med kroppen och får nya blåmärken varenda dag! ;-) 

Det går sakta nu, satt dekorbrädor nedanför nedersta midjan i tre dagar... Mäter fel, sågar fel. Gersågar åt fel håll, tänker fel. Men imorgon kan vi äntligen fortsätta panelsättningen! :-) den stående panelen är färdigkapad och spontad så det borde gå fort att få upp den. Borde... ;-) 

Söndag var jättekall, tinade knappt upp i Danne och Jennies bastu på kvällen! Måndag också kall, som tur var kom Karin, Calle och Kjell med kaffe och gofika till oss så vi fick värma oss och surra lite :-) idag kom Ida och Daniel på besök, blev såklart kaffepaus då också :-) vi är rätt duktiga på kaffepauser!
Ida kände att hon ville bidra till husbygget så vi letade upp ett ställe hon fick spika in en spik på. Tack för hjälpen Ida! Utan den spiken på dekorbrädan skulle huset aldrig hålla ihop! :-) synd den inte kommer synas under midjeblecket...

Dåligt med kort när det inte syns att vi gjort nåt. En bild har det blivit, upptäckte nämligen att dekorbrädorna är lokalproducerade, från Gällö! :-) Garage

Publicerad 2015-12-23 20:17:44 i Allmänt,

Nu har vi inte skrivit på ett tag. Men det har hänt en del i Slandrom i alla fall!

Vi fick garageporten förra tisdagen, Gud så fin den är! Sandras bästa köp hittills :-) eftersom porten skulle monteras var det dags att göra en insats i garaget. Plasta och tejpa färdigt plasten i taket som ligger mellan "vinden" och glesen. Upp med insektsnät i takfoten och luftspaltsskivor i taket. 

När det var klart var det dags att sätta gips i taket. Inte Sandras starka sida så vi tog in hjälp i form av Danne och Jonas. 

Upp med OSB-skivor på väggarna, och gips på det. Idag satte vi sista gipsen, Benno hjälpte till både med OSB och gips och som tur var även med att sätta fönster. Garaget är klart för ett tag, nu ska vi fortsätta med panelen på huset så det ser ut som ett riktigt hus!


Små gluggar men ändå ljusinsläpp! 

En lördag i Slandrom

Publicerad 2015-12-12 20:14:11 i Allmänt,

Vi har såklart varit och snickrat idag också, varje ledig stund är vi där. Nästan i alla fall :) 

Har skruvat upp krokar till hängrännorna och även satt några rännor. Satt mer fönsterfoder, så det ser mer och mer ut som ett hus :)

Det har ju varit lite blåsigt på sistone och idag upptäckte vi att pappen på garagetaket blåser upp. Bara att sätta ströläkt så pappen ligger på plats sen! Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela