vibyggerislandrom.blogg.se

Huset

Publicerad 2015-10-30 14:15:33 i Allmänt,

Vi har pratat i många år om att när det är dags för hus, då ska vi bygga ett. Och vi fastnade tidigt för det hus som nu faktiskt kommer på tisdag, Entitan från Fiskarhedenvillan. 

(Bild lånad från Google)

Vilken idyll, vilket perfekt klassiskt hus!

Det var väl inte riktigt meningen att det skulle bli ett hus just nu, när Sandra precis pluggat klart och inte hunnit jobba så mycket. Men så dök tomten upp och vi kunde inte missa chansen!

Jens ritade upp en egen planlösning som vi tog med oss till David på Fiskarhedenvillan. David kom med bra inspel och helt plötsligt hade vi (Jens alltså) ritat upp en helt annan planlösning. Små justeringar så blev det perfekt :) 

Det blir ju aldrig bra när man tar kort på en datorskärm men så här var vår tanke från början:

Övre plan:

Efter funderande hit och dit blev det knappt likt den planlösning vi till sist bestämde oss för:
Övre plan:

Lite småtrix med centimeterflytt av väggar har det blivit sen dess men i stort sett är det så här vi kommer bo, om drygt ett år. För ja - vi hade tänkt att vi ska bygga det här själv. Hur svårt kan det va... 

Vi kommer måla huset falurött med vita knutar och panelen blir en sekelskiftssättning; stående - midja - liggande - midja - liggande. Kommer bli succé. 


Idag får vi förhoppningsvis takstolar till garaget så vi har något att göra i helgen! 

Beställde garageport i veckan också, så nu är Sandra borttagen från att ta egna beslut (ja det blev kanske lite dyrare än tänkt men så mycket snyggare!)...

Lite vad som har hänt hittills!

Publicerad 2015-10-25 22:19:13 i Allmänt,

2015-05-18
Jens 30-årsdag och första mötet med David på Fiskarhedenvillan. Här hade vi med oss en skiss på hur vi hade tänkt oss att huset skulle bli. Det visade sig lite senare att vi förkastade den ritningen och gjorde en helt ny istället.
 
 
2015-07-01
Det var då vi köpte tomten efter att ha tingat den redan i slutet av maj. Tur nog att vi charmade Bosse så till den grad att han verkligen ville sälja den till oss, och kunde vänta på att vi skulle byta bank och få klart med alla papper.
 
2015-07-29
Första utkastet på bygglovsritning kommer. Vi var väldigt nöjda så när som på några små punkter. Ändrade lite på panelen och fönstersättningen bara. Också kommer vi på att vi lika gärna kan skaffa oss en balkong!
 
2015-08-06
Tidigt möte med Fiskarhedenvillan där vi skriver under alla handlingar för att lägga en produktionsorder. Vi får med oss alla papper till bygglovet som vi åker direkt med till kommunhuset för att lämna in. 5 dagar senare får vi brev om att vårat ärende är mottaget och tilldelats en handläggare.
 
2015-08-14
Vi får komplettera ansökan med ritning på utvändigt VA, justering i köket för tillgänglighet samt professionellt utlåtande av placering av garage då vi gjort avsteg från detaljplanen och valt att bygga på prickad mark som ansetts olämplig att grundlägga på.
 
2015-08-16 / 17
Röja sly i solskenet! 2500m² med sälg och hallonbuskar tar sin lilla tid. Det är först nu vi ser hur stor tomten egentligen kommer att bli. Hittar en massa bajs som vi tror är från både älg och björn. Det misstänkta björnbajset skickades till inventering.


Det blev lite skillnad! 

Gissa djuret! 
 
2015-09-03
Anmälan om avloppsanläggning skickas in till kommunen inför det tekniska samrådet. Godkänt 6 dagar senare.
 
2015-09-09
Ansökan om installation av bergvärmepump.
 
2015-09-10
Bygglovet är beviljat med de avsteg vi önskat göra från detaljplanen. Känns som en rejäl milstolpe. Nu är det ju faktiskt på gång!
 
2015-09-25
Tekniskt samråd! Ricken får bila upp till Östersund över dagen för att vara våran kontrollansvarige.
 
2015-09-29
Startbesked från kommunen och byggstartmöte med Fiskarhedenvillan och de entreprenörer vi valt att ha med oss på resan!
 
2015-10-02
Nu står grävmaskinen på plats redo att börja gräva. Vi gör en utsättning av hus och garage och inser att placeringen är bra, men att vi vill vrida både hus och garage...
 
2015-10-17
Markjobben är färdiga och kantelementen är satta. Nu börjar våran del med att isolera grunden.


 
2015-10-18
Putte är med ut och sätter golvvärmen i garaget.
 
2015-10-19
Vi armerar garageplattan och randisolerar. Danne kommer upp och hjälper till att skotta grus, vilket är väldigt välkommet! Grus är tungt...
 
2015-10-20
Husgrunden är fädigisolerad, så vi randisolerar och skottar mera grus...
 
2015-10-22
Virkesleverans till garagebygget från Föllingesågen. Den elektriska golvvärmen i badrummet sätts. Vi valde att ha elektrisk och vattenburen i badrummen eftersom man då får varmt golv även på sommaren när pumpen inte levererar någon värme.
 
2015-10-23
Milstolpe 2! Plattorna gjuts på förmiddagen. Tre bilar med betong går det åt, och vi blir kvar fram på kvällningen för att glätta garageplattan. Blev ett riktigt fint resultat!

2015-10-24
Äntligen får vi börja snickra! Vi reser garagestommen med hjälp från Danne och Jennie. Melwin är också med och snickrar....båtar...=)

 
2015-10-25
Nu åkte panelen på garaget. Inger o Rolf var med och spikade panel så hammaren gick sönder medan Jens satte gles med spikpistolen...
 
 

Vi bygger i Slandrom

Publicerad 2015-10-24 23:28:20 i Allmänt,
Här är vi, ekonomen som tänker "hur svårt kan det va?!" Om att bygga hus, och byggingenjörn som vet hur svårt det kan va att bygga ett hus. 

Svårt att tro, men här ska det stå ett hus. 


Med utsikt från Bättersia över sjön och stan. 

Det har hänt en del sedan vi köpte tomten i början av juli, mer om det en annan dag!


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela