vibyggerislandrom.blogg.se

Hur tänkte vi där egentligen??!

Publicerad 2016-03-29 22:37:09 i Allmänt,

Vilken dag, vad man kan hinna med! Pickupen är redo för livet igen.  Drivremmen ta nå slag är på plats, flaket är tömt på återvinningen och viktigast av allt; den är besiktigad och får vara med ett år till!

Idag har vi tejpat, vikt pappskivor som ska vara mellan takstolarna, tejpat, spikat och häftat pappskivor som ska vara mellan takstolarna, tejpat, slipat platta, tejpat, dammsugit och tejpat. Pris för bästa klister på tejpen går till... 
T emballage! (Eller vad dom heter?) har aldrig varit med om så bra tejp, bra ibland men oftast mindre bra eftersom man fastnar överallt utom där tejpen ska vara. ;-)

Jag försökte slipa platta jag också, men den där maskinen var mer vild än tam så jag höll mig undan och lät Jens göra jobbet. 

Kolla va fint solen skiner in genom fönstren! Och vilket stort hus jag kommer ha! :-) 

"Vi" (Jens) har kommit på en grej... Hur tänkte vi egentligen??! Efter en sömnlös natt och rådfrågning på jobbet vågade han till slut lägga fram sin idé. "Vi borde byta plats på balkongdörren och fönstret på övre plan".

Jahapp... Hur svårt kan det va?! 
Vi får mer plats för en soffa (kan ju vara bra eftersom det där kommer bli vårt allrum) och arkitekter på Jens jobb säger att det är mer naturligt att komma upp för trappen och mot en balkongdörr än ett fönster. Så vi kör väl på det då! Såna här saker man skulle ha tänkt på innan, men det är väl därför man ska bygga tre hus innan man är klar! 

Snickarna fixar det om någon vecka, sen får vi börja om med panel, drevning och isolering igen. Det blir nog bra! ;-)  

Ikea, isolering och plast

Publicerad 2016-03-28 20:10:01 i Allmänt,

För tredje året i rad firade vi påskafton på Ikea. Traditioner är till för att hållas! Vi hade bokat tid för genomgång av det kök vi ritat upp, fick många bra tips på två timmar! Det är några månader kvar innan det är dags att beställa men vi behöver veta hur det ska se ut så vi kan förbereda slang för elen. 
Elen ja, glömde i förra inlägget att elektriker varit och hälsat på, förberett lite slang till utebelysningen. 

I fredags isolerade vi och röjde upp, det har varit mycket skräp i vägen. 
Lördag Ikea och söndag dop och Guds ord.

Idag har vi börjat plasta!!! Ännu ett steg på vägen, borde ju vara klart till midsommar det här! Jens har byggt en brygga för ventilationen som vi ska ha på vinden så nu är det dags att bygga ventilation!

May-Ewy har hjälpt oss både i fredags och idag, och idag kom även mamma Inger och pappa Rolf och hjälpte till. Tusen tack för hjälpen!! 


Det blir inte så snyggt men vi hoppas det blir bra iaf. Tur det inte syns sen :-)


Vi har inte vecklat ut plasten idag, Jens ska slipa plattan först. Den är lite skrovlig, tydligen. Men såna maskiner kan man inte ta i BMW-n, vi måste få igång pickupen. Den borde ju ha varit nöjd med nytt batteri men nu är det nån drivrem ta nå slag som gått av. Typiskt! 

Lediga dagar och isolering

Publicerad 2016-03-21 22:26:08 i Allmänt,

Fuskat här igen... Blir så när man tar lediga dagar för att göra annat. Tex åka till Bydalen och åka slalom i strålande solsken. 


Eller går på dop en söndag. 

Kompenserade det med att vara ledig förra fredagen, isolerade. Jag var även ledig måndag men det hade Jens glömt så han skickade en stand-in; sin mamma. :) vi isolerade och sågade några reglar, tusen tack för hjälpen!

Eftersom Jens skickade stand-in i måndags gjorde jag detsamma den här helgen. May-Ewy kom till undsättning igen så jag kunde åka på tjejhelg i Vôllan. Mata renar och åka vessla i snöstorm, och slalom i lite lugnare väder. 

Lediga idag också, vi har.... Tadaaaa isolerat och satt reglar! 

Jäkligt nära att vara klar med isolering i ytterväggarna nu. Men det är ju småpillet som tar tid! När det väl är klart är det dags att bygga ventilation. Hur svårt kan det va...?


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela