vibyggerislandrom.blogg.se

Panel, dörrkarmar och el-lagar

Publicerad 2016-02-08 21:55:43 i Allmänt,

Nu var det någon vecka sen, hoppsan! 

Förra veckan kom snickarna för att sätta in ytterdörrarna. Karmen till tvättstugedörren passade fint, men det var lite värre med entrédörren. Vi ska ha pardörrar men fabriken hade skickat två vänsterkarmar... Så det blev ingen dörr monterad förra veckan. Förhoppningsvis under denna vecka, den ska göras, lackas och skickas också. 

Stommen till balkongen är monterad nu också. Oj vilken stor balkong vi kommer ha! :-) 

Vi har fortsatt att sätta panel, det tar verkligen aldrig slut! Det är väl mer pill såklart eftersom vi valt sekelskiftespanel, men det blir så fint! Så det är nog värt det :-)


Vi ska måla lite på dekorbrädor innan vi sätter dem och även knutbrädor ska upp. Och några dörr- och fönsterfoder... Och panel på farstun... I mars kanske vi kan börja inomhus!? 

Jo, det här med el-lagar då. Vi tog över ett befintligt elabonnemang på grannens  tomt i höstas. Det får man ha, ett abonnemang på annans fastighet. Men man får inte mata el från det till sin egen fastighet. Så nu måste vi betala onödiga tusenlappar för att Jämtkraft ska trycka på nån knapp och ansluta oss till elnätet. Vi som skulle spara pengar genom att ta över grannens abonnemang... Antar att det här drabbar Sandras köpstopp på ett negativt sätt! 

Ett tips när ni ska snickra nåt med spikpistol förresten: Använd inte Jula-spik! Den fastnar och strular och man får slänga 5 spik per matta eller vad det kan heta. Den i grön plastlåda på XL-bygg däremot, bra grejer! :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela