vibyggerislandrom.blogg.se

Halv check på andra lagret!

Publicerad 2016-03-06 21:22:43 i Allmänt,

I veckan har vi haft annat för oss och därmed varit bygglediga. Lördag och idag har vi däremot varit på plats, inklusive May-Ewy, plus att både Danne och Jennie gick lös en stund med spikpistolen idag :-)

Vi har isolerat. All 170 mm isolering är nu på plats i ytterväggarna. Vi har reglat upp övervåningen med nästa lager reglar och isolerat klart det varvet med 45 mm isolering. Slagit ut linje för den liggande regeln som ska upp nu (tack för tipset Emelie!) och Danne och Jennie slog upp stående reglar på nedervåningen. Ingen konst när May-Ewy redan placerat ut dem där de ska vara :-) 

Det bästa just nu med att bygga ett hus från Fiskarhedenvillan är att alla reglarna var färdigkapade. Dels stod det i materialspecen vilka som skulle vara på vilket plan, dels stod det i specen exakt var en del skulle sitta. "Under högt fönster ÖP" jamen inget att fundera på! :-) och så mycket tid vi sparar på att slippa mäta och kapa! :-)

Blev inga bilder i helgen, men det ser ju likadant ut som förra helgen så...

Bäst med förra helgen förresten! Världens bästa granne-to-be Jennie kom upp med en ostmacka till Sandra, hon vet hur det går när Sandra går hungrig för länge... :-) vi har appropå det konstaterat att det går väldigt bra att hålla sams när vi bygger, Jens är förvånad haha! Men där fick han, snubben på Swedbank som berättade att man separerar när man bygger hus! ;-) 

Imorgon kommer tak- och golvlister, innertak och fönsterbrädor. Inte riktigt där ännu men om ett halvår kanske vi fått upp grejerna :-) 

Kommentarer

Postat av: Johan och Cecilia

Publicerad 2016-03-08 21:20:01

Hej,
Vilket spännande projekt! Och ett väldigt fint hus.
Jag och min sambo går själva i tankarna om att bygga nytt hus. Vi bor redan i ett litet hus som är i behov av renovering och att bli lite större. Därför har vi börjat titta på andra alternativ och ett av dom är precis som ni gjort.
Jag har några frågor som du inte måste svara på, men uppskattar om du gör det.
Vad kostade huset genom fiskarhedenvillan? Blev det billigare om ni valde att göra vissa moment själva? Som jag förstår reste dom bara stommen, och såg till att det var väderskyddat? Fick ni inhandla allt material själva eller hur gick den biten till?

Som sagt, fint projekt och jag längtar och hoppas att det drar igång för oss också!

Svar: Hej! Kul att ni gillar det. Jag ska försöka svara så utförligt jag bara kan.
Själva materialsatsen landade på 1 370 000kr. Där räknas det inte in el, rör och grund, och heller inget kök eller inredning i badrum och tvättstuga. Där ville vi välja fritt lite senare istället för att bestämma allt på en gång. Vi ville ju komma igång någon gång. :)
Byggandet är uppdelat i 4 st åtaganden där det första är att resa stommen, och det var det vi köpte in från våra entreprenörer.
Resterande byggarbete som vi gör själva skulle enligt offerten kosta 570 000kr till. Så det är ju vad vi sparar på att snickra själva.
Allt material tillhandahåller Fiskarheden och kommer i två huvudleveranser och någon mindre för småsaker som dörrar och kamin mm. Och om något är skadat eller för lite av så är det bara ett samtal bort så får man nya grejer utan problem.
Det vi handlat själva är i stort sett bara verktyg, spik och skruv.

Lycka till med era planer och ställ frågor så svarar vi så gott vi kan!
vibyggerislandrom.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela